Dostępność: Zapytaj o dostępność
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 13,00 zł
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Waga: 1,00 kg
Ocet z soku z krwistych pomarańcz to unikalny tego typu produkt. W przeciwieństwie do pozostałych octów nazywanych pomarańczowymi nie składa się on z octu winnego lub jabłkowego z dodatkiem soku z krwistych pomarańcz.
Ocet z krwistych pomarańcz jest produkowany w małym rodzinnym włoskim przedsiębiorstwie z wieloletnimi tradycjami. Powstaje on poprzez fermentację soku pomarańczowego w wino a następnie w ocet, co powoduje, że w 100% składa się z pomarańcz. Jego niezbyt wysoka kwasowość oraz charakterystyczny smak powodują, że nadaje się on w zasadzie do każdego rodzaju potraw. Bardzo dobrze komponuje się z wszelkiego rodzaju sałatami zarówno sam jak i jako składnik sosu.
Nadaje się również do doprawiania marynat, ryb, mięs czy owoców morza. Znakomicie pasuje do carpaccio z tuńczyka lub mięsa wołowego, a po zredukowaniu go z dodatkiem cukru może być zaskakującym dodatkiem do deserów.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.